Irma Lohman: powervrouw met een missieIrma Lohman heeft niet de meest eenvoudige weg gekozen voor haar beroepsuitoefening: dat van professioneel zangeres in combinatie met een coaching praktijk. Ze onderkent dit ook als ze in haar essay voor Bühne laat weten dat ze juist via, en door persoonlijke omstandigheden, waarbij ze min of meer voor de uitdaging stond van voren af aan te beginnen, tot inzichten kwam die ook anderen vooruit kunnen helpen. Want, aldus Irma Lohman, de te overwinnen tegenslag leverde haar juist kracht op en ze nodigt de lezer uit op een soortgelijke manier naar het leven en naar moeilijkheden op het levenspad te kijken. Want alleen door een positieve benadering kom je volgens haar in je kracht te staan.

Velen kennen haar al van haar boek The Voice of Leadership dat een paar jaar terug verscheen. Opgeleid als klassiek zangeres aan het conservatorium in Den Haag, ontdekte ze een ander talent daarnaast: spreken voor een publiek. "Je eigen unieke stem" ontdekken en laten horen werd een tweede lijn en hieruit ontstond haar boek.


In haar essay voor Bühne gaat ze hierop door en keert ze zich tegen het z.g. 'framen': mensen in een hokje duwen of binnen een kader kwalificeren. Zijzelf zegt daar last van te hebben als het gaat om coaching praktijken: ze wil met nadruk meerzijdig zijn. Mooi is het daar waar ze een pleidooi houdt voor een volledige ontwikkeling van kinderen en pubers...ook zij worden volgens haar al snel 'geframed' ..."Die is"..."Die heeft"...Láát hen, stelt Irma, zelf moeder van zes zonen. En ook hier vervult ze zelf een voorbeeldfunctie, want nog niet zo lang is ze van een klassiek repertoire overgestapt naar jazz....wat haar ongelofelijk veel voldoening geeft. Voor nieuwe wegen is het nooit te laat, stelt Irma. Zie ook haar website. Een mooi, positief stuk voor het najaarsnummer. (MdB)

Populaire posts