Doorgaan naar hoofdcontent

Irma Lohman: een selfie voor later


Het is iedere keer weer bijzonder om te lezen wat - meestal vrouwelijke - auteurs maken van de vaste rubriek #Selfie in Bühne. "Achter iedere Selfie schuilt een story" opent Irma Lohman haar rubriek in het najaarsnummer 2016. "Mijns inziens getuigt een Selfie van lef", vervolgt ze. "Je kwetsbare 'zijn' op de gevoelige plaat vastleggen is in mijn ogen moedig." Ieder mens draagt geheimen in zich mee, met een Selfie laat iemand toch éven, voor een kort moment, 'zichzelf' zien.

Irma Lohman is gewend aan het podium: ze volgde een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is nog steeds een veelgevraagde zangeres bij talloze evenementen. In de kringen van Joop van den Ende is ze geen onbekende.


Wie kennismaakt met Irma ontdekt al snel te maken te hebben met een gevoelige, bevlogen en invoelende vrouw die op een zeker moment haar leven krachtig ter hand heeft genomen en letterlijk in haar kracht is gaan staan. Het heeft levenslessen opgeleverd die ze door wil geven.


En dan ontdekken we ook: Irma is moeder van zes zonen die ze omringt met veel liefde en speelsheid. Haar #Selfies zijn vooral voor hen bedoeld: voor later om de liefde door te kunnen geven die hun moeder hen gaf. Bijzondere vrouw, die Irma. Lees in Bühne 5 ook haar toelichting op het stappenplan in haar boek.


In beeld

Aankondiging en oproep: zondag 14 april presentatie voorjaarsnummer

Reindert Brongers over romantiek op het Franse platteland

Auteurgalerij voorjaarsnummer - alweer nummer 10

Waarom dichten? jongste debutante in Bühne - Puck Pierik

Pablo Neruda: Ode aan de wijn

Bij het tiende nummer van Bühne en vooruitblik: gedichtencyclus van Hans Dütting over schrijven en meer...