Bühne: het jaar waarin Aspekt 20 jaar bestond - onverbeterlijk optimisme of realisme?



Bühne werd dit jaar stevig op de kaart gezet door de verschijning van een voor- en najaar nummer. Beide nummers werden enthousiast ontvangen, vaak juist vanwege de niet door een label gehinderde heterogeniteit van de bijdragen. Bühne is en blijft een initiatief van Perry Pierik, historicus en directeur/uitgever van uitgeverij Aspekt, die dit jaar 20 jaar bestond.

Het is zeker geen sinecure om een literair/cultureel tijdschrift in de lucht te houden, maar Pierik heeft voor hetere vuren gestaan. Onverbeterlijke optimist als hij is, dragen er in de afgelopen jaren vele reeksen en projecten zijn stempel, onder meer de reeksen Bulletin Eerste- en Tweede Wereldoorlog en een reeks inleidende deeltjes over de Tweede Wereldoorlog en aanverwante thema's... Dat optimisme over te realiseren projecten soms een pas op de plaats moet maken door een noodzakelijke tegenhanger - realisme - mag de pret niet drukken. Misschien moet je als uitgever wel altijd blijven dromen... Over hele mooie projecten die nergens anders kunnen worden gerealiseerd dan bij jouzelf...

Perry Pierik heeft naast zijn uitgeversbestaan ook als auteur vele titels op zijn naam staan. Maandelijks houdt hij een blog bij:

->->->blog Perry Pierik




Perry Pierik bij de expositie van zijn werk in 2010: City XX





Bibliotheek achter de uitgeverij