Bij het najaarsnummer - 25 jaar Aspekt uitgeverij en veel meer








 Het najaarsnummer is dan toch met enige vertraging verschenen - als iedereen het nummer van ruim 130 pagina's in handen houdt, verdwijnt de spanning van het reikhalzend uitzien naar, meteen! Velen leveren al ruim vantevoren kopij - terwijl het ene nummer nét van de persen rolt, is het nummer wat daarop volgt al voor ruim 1/3 gevuld, wat aangeeft dat de kopij steeds doorloopt. Dat maakt dat een auteur die bij wijze van spreken in juli dit jaar inleverde, zijn of haar bijdrage pas vier maanden later in publicatie ziet. Maar hopelijk wordt het geduld beloond. 




Essays over uiteenlopende onderwerpen als het ontstaan van jeugdbladen en het roerige leven van Leigh Hunt, tot de verbeelding sprekende korte verhalen naast poëzie en de vaste rubrieken Selfie, Locatie en Kunst in beeld, maken dat er voor velerlei smaken iets te vinden is. Veel leesvoer sowieso!



Bijzonder is de aandacht voor 25 jaar Aspekt uitgeverij, dit najaar herdacht. Hoewel de gebeurtenis ondergesneeuwd dreigde te raken door de coronapandemie en maatregelen én drukte op de uitgeverij die daarmee samenhing, wordt er in deze Bühne toch bij stilgestaan en dit vanuit diverse invalshoeken. Het geeft meteen een aardig beeld van het reilen en zeilen op de uitgeverij waar onderstaande foto's bij passen: de uitgever Perry Pierik in 2008 in bedrijf. "Is mijn boek al binnen?" ...Veel leesplezier! (MdB)

Bestellen? Recensie-exemplaren of gewoon? info@uitgeverijaspekt.nl/bol.com/boekhandel