Bij het twaalfde nummer van Bühne - auteurs die hun opwachting maken en presentatie


De vaste volgers en niet in de laatste plaats de Bühne auteurs kan het niet zijn ontgaan: het twaalfde nummer is in de maak. Met dit nummer is het tijdschrift óver de vijfjaren drempel. In tijden waarin het papieren tijdschrift een zeldzaamheid is geworden, heeft Bühne zich nog steeds overeind weten te houden en dat wordt door velen gewaardeerd. Intussen kent het tijdschrift een aantal regelmatig terugkerende namen zoals Reinold Widemann, Dorian d'Oliveira, Noud Bles, Robbert Jan Swiers, Reindert Brongers en Marlène Hommes. Gelukkig dienen zich ook altijd nieuwe namen aan en dat is goed, want Bühne wil zich onderscheiden door een podium te bieden aan een veelzijdig palet van zowel beginnende, als meer gevestigde auteurs. In dit opzicht geeft de geanimeerde twee keer jaarlijkse live presentatie in de OBA aan het Roelof Hartplein, waarbij Bert van Galen gastheer is, een mooie afspiegeling van de kleurrijkheid en diversiteit van wie in Bühne hun opwachting maken.

Een van de geanimeerde presentaties: Jan Kleefstra/Ezra de Haan/Karel Wasch/Maria Janssen/Kees Godefrooij/Dorian 'd Oliveira


Ook het twaalfde nummer is weer gevuld met boeiende essays. In de rubriek Kunst in beeld buigt Hans Sizoo zich over werk van de Twentse kunstenaar Rudy Klomp. Een essay van Jos Buurlage gaat over de historische ontwikkeling van het schrijversinterview of over hoe een schrijver ook performer werd. Reindert Brongers buigt zich over de vraag waardoor de schrijfcarrière van Hermine de Graaf uitdoofde en breekt een lans voor herwaardering. Ilona Verhoeven leverde een essay over 'Fotomanie' en Bart Haers plaatst de broedertwist tussen Thomas en Heinrich Mann over sociaal-politiek engagement in kunst in Europees historisch perspectief. Prikkelende verhalen komen van Eric Klarenbeek, Hans van Willigenburg, Robbert Jan Swiers, Noud Bles, Jan Roosen en Marlène Hommes. Poëzie leverden Antoine Baars, Emy van Gorkom en Bère Miesen.


Voorbestellen kan via: info@uitgeverijaspekt.nl 


Het tijdschrift wordt in de loop van de derde week april verwacht