Doorgaan naar hoofdcontent

Janice Deul over mode die de samenleving spiegelt: nog een weg te gaan

Janice Deul

Het is niet zo heel lang geleden dat vrouwen met kroeshaar de look van noordelijk, West-Europees haar nastreefden - hele generaties Afro-Amerikaanse vrouwen en ook vrouwen hier met niet westerse wortels lieten hun haar 'straighten'. Janice Deul, fashion-watcher/journalist heeft met haar platform diversity rules een bewustwordingsproces op gang willen brengen en daar is ze succesvol in. Artikelen van haar verschijnen met enige regelmaat in NRC Handelsblad, in De Volkskrant en op uiteenlopende fashionblogs.

Van huis uit Neerlandica, schreef Janice Deul samen met Sandra Sprott het Little black hair book dat gaat over de schoonheid van black hair in alle verscheidenheid.


De modewereld heeft nog een weg te gaan als het gaat om het afspiegelen van de samenleving: géén uitsluitend graatmagere modellen én een kleurrijk podium.


Voor het komende nummer van Bühne schreef Janice Deul het #Selfie onder de titel 'Wij en de ander'. Op zijn minst schuren haar columns, houden ze een spiegel voor - en dat mag. (MdB)


Columns van Janice Deul zijn o.m. hier te vinden ->->->

In beeld

Aankondiging en oproep: zondag 14 april presentatie voorjaarsnummer

Reindert Brongers over romantiek op het Franse platteland

Auteurgalerij voorjaarsnummer - alweer nummer 10

Waarom dichten? jongste debutante in Bühne - Puck Pierik

Pablo Neruda: Ode aan de wijn

Bij het tiende nummer van Bühne en vooruitblik: gedichtencyclus van Hans Dütting over schrijven en meer...