Doorgaan naar hoofdcontent

Janice Deul over mode die de samenleving spiegelt: nog een weg te gaan

Janice Deul

Het is niet zo heel lang geleden dat vrouwen met kroeshaar de look van noordelijk, West-Europees haar nastreefden - hele generaties Afro-Amerikaanse vrouwen en ook vrouwen hier met niet westerse wortels lieten hun haar 'straighten'. Janice Deul, fashion-watcher/journalist heeft met haar platform diversity rules een bewustwordingsproces op gang willen brengen en daar is ze succesvol in. Artikelen van haar verschijnen met enige regelmaat in NRC Handelsblad, in De Volkskrant en op uiteenlopende fashionblogs.

Van huis uit Neerlandica, schreef Janice Deul samen met Sandra Sprott het Little black hair book dat gaat over de schoonheid van black hair in alle verscheidenheid.


De modewereld heeft nog een weg te gaan als het gaat om het afspiegelen van de samenleving: géén uitsluitend graatmagere modellen én een kleurrijk podium.


Voor het komende nummer van Bühne schreef Janice Deul het #Selfie onder de titel 'Wij en de ander'. Op zijn minst schuren haar columns, houden ze een spiegel voor - en dat mag. (MdB)


Columns van Janice Deul zijn o.m. hier te vinden ->->->

In beeld

Wandelen als meditatie: Jan Kleefstra en het landschap

Oogst van vier jaar eigenzinnig literair tijdschrift: Bühne als wervelend podium

Preview: wat binnen is voor het najaarsnummer

Presentatie voorjaarsnummer op 13 mei: boeiend, ontroerend en geanimeerd

Ben Borgart 1940 - 2016

De wraak van Thomas Bernhard op Oostenrijk