Highlights bij het vijfde nummer van Bühne

Een eerste oer-ontwerp van de Bühne-omslag

'Zeldzaam zijn zij
De onafhankelijken van geest
Bouwend aan het fundament
van verdraagzaamheid.
Werkend aan een
Europees geweten
in het kielzog van
Erasmus en Montaigne.
Geschaduwd door
Demonenkracht...'

Aldus de eerste strofe in het openingsgedicht van Perry Pierik in het eerste nummer van Bühne, dat in het najaar van 2014 verscheen. Twee jaar verder verschijnt binnenkort alweer het vijfde nummer. Valt er iets aan balans op te maken? Zeker is dat Bühne langzaam maar zeker een plaats verovert tussen andere literaire tijdschriften.Tegelijkertijd onderscheidt Bühne zich door een geheel eigen signatuur. Maar welke contouren tekenen zich af in Bühne? Wat behelst deze eigen signatuur?
Als er één noemer valt te vinden is het wel dat Bühne een podium biedt aan eigenzinnige mensen die het predicaat 'onafhankelijk van geest' zeker verdienen! Het levert in ieder nummer een kleurrijk palet op.

In het eerste nummer een vertaling uit de dagboeken van de dissidente Tsjechische dichter/schrijver Jan Zàbrana (door Richard Ernest) - hier op de foto met een jeugdige Vaclav Havel. (bij de kapstok) 

  Henk Weltevreden (l) in de woestijn in Libië naast André Kuipers (midden) - in een soort tijdcapsule op pelgrimage naar de plek waar resten van de oermens Lucy werden gevonden - de cirkel is rond in Bühne met een brief naar de exosfeer...

Bart Haers voor Bühne opiniërend vanuit het zuidelijke Brugge


Zinnenprikkelende verhalen en gedichten door Hans Dütting





Nora de Ruyter in haar #Selfie

De wonderlijke en bijzondere reisverhalen van Ezra de Haan





Terugkerende rubrieken #Selfie en #Locatie zorgen voor verrassende invalshoeken. Hans Muiderman, Marlène Hommes, Rob Molin, Gerrit Sangers, Bert van Nieuwenhuizen, Enno van der Eerden, Karel Wasch, Maran Olthoff, Trudy Kunz e.v.a. geven en gaven Bühne intussen stem en kleur.

Op naar het vijfde nummer! Voor 9.95 per nummer te bestellen via bol.com en/of via info@uitgeverijaspekt.nl of vraag ernaar bij de boekhandel!