Doorgaan naar hoofdcontent

Parijs zonder toeristen door Reindert Brongers
Over het drieluik korte verhalen van auteur/journalist Reindert Brongers in Bühne 4 merkt Karel Wasch op in zijn recensie voor De Leestafel: "Sterk van stijl, mooi gestroomlijnd".

Voor het voorjaarsnummer van Bühne verzorgde Brongers ook de rubriek 'Locatie', en hiervoor keerde hij in gedachten terug naar Parijs, waar hij in de herfst van 2001 drie maanden verbleef: "Mijn favoriete straat werd de rue Saint-Martin, een lange dorpsstraat tussen de ietwat ongure Boulevard Sébastopol en drukke rue Beaubourg."

"Een stukje niet-toeristisch Parijs", is dat nog mogelijk? Brongers zocht ernaar en vond het - maar misschien komt er door zijn stuk ook op die plekken weer toeristisch lawaai...

De rubriek 'Locatie' leidt tot verrassende invalshoeken: Hans Muiderman zocht het niet zozeer fysiek, maar in een voorwerp dat leidde naar een locatie -  Henk Weltevreden zocht het in besef van tijd en ruimte middels een brief naar ergens ver weg buiten de dampkring in de exosfeer en Bart Haers mijmerde in Brugge aan de voet van de bronzen Stevin. Twee vaste rubrieken in Bühne: Het Selfie en 'Locatie', die nu al legendarisch lijken te worden!

In beeld

Tussen het verhaal en een filosofische denkoefening: schetsen van Myrthe Meester

Noud Bles over Mozart en de liefde

Een opmerkelijk debuut: Peter Leemeijer

Presentatie voorjaarsnummer op 13 mei: boeiend, ontroerend en geanimeerd

Waarom dichten? jongste debutante in Bühne - Puck Pierik

Selfie door Mathilde Renes