Doorgaan naar hoofdcontent

Parijs zonder toeristen door Reindert Brongers
Over het drieluik korte verhalen van auteur/journalist Reindert Brongers in Bühne 4 merkt Karel Wasch op in zijn recensie voor De Leestafel: "Sterk van stijl, mooi gestroomlijnd".

Voor het voorjaarsnummer van Bühne verzorgde Brongers ook de rubriek 'Locatie', en hiervoor keerde hij in gedachten terug naar Parijs, waar hij in de herfst van 2001 drie maanden verbleef: "Mijn favoriete straat werd de rue Saint-Martin, een lange dorpsstraat tussen de ietwat ongure Boulevard Sébastopol en drukke rue Beaubourg."

"Een stukje niet-toeristisch Parijs", is dat nog mogelijk? Brongers zocht ernaar en vond het - maar misschien komt er door zijn stuk ook op die plekken weer toeristisch lawaai...

De rubriek 'Locatie' leidt tot verrassende invalshoeken: Hans Muiderman zocht het niet zozeer fysiek, maar in een voorwerp dat leidde naar een locatie -  Henk Weltevreden zocht het in besef van tijd en ruimte middels een brief naar ergens ver weg buiten de dampkring in de exosfeer en Bart Haers mijmerde in Brugge aan de voet van de bronzen Stevin. Twee vaste rubrieken in Bühne: Het Selfie en 'Locatie', die nu al legendarisch lijken te worden!

In beeld

Antoine Baars en de moed om kwetsbaar te zijn

Van de redactie: een mooi Bühne jaar

Mooie presentatie van het negende Bühne nummer & vooruitblik

Pieter Jan Verstraete over Otto Weininger

Special: Anton Verhey

Hans van Willigenburg over televisie in de 21e eeuw: iedereen een potentiële talkshowgast