Preview op wat in de pen zit: over hoe je iemand het graf in praat en meer interessante zaken

Bühne heeft bij literatuurliefhebbers de nodige bekendheid verworven, waardoor de redactie alvast vooruit kan kijken, terwijl het nummer dat op stapel staat nog op de laatste bewerking wacht.

Voor een komend Bühne-nummer leverde Reinold Widemann een verhaal in dat sterk doet denken aan Elsschot: Engels laatste klant: 'Het is tijd het tij te keren', zei hij. 'We staan op een keerpunt en we zullen moeten pompen om niet te verzuipen'. 'O, bedoel je dat', zei ze, want het was niet voor het eerst dat haar de ondergang van hun begrafenisbedrijf geschetst werd. We lezen hoe Lot Engel op pad gaat om klanten te werven...het is natuurlijk wel zaak dat er voldoende overledenen zijn...Het wordt hilarisch als Engel iemand als het ware het graf in probeert te praten.

Van R.J. Alers verscheen onlangs de roman In de schaduw van de Karawanken. Hij leverde het verhaal Gips in voor Bühne, waarbij hij meer in het vooruitzicht stelde.
                                               


                                                                     

Ezra de Haan, pseudoniem van de literair journalist Peter de Rijk, is geen onbekende voor de lezers van Bühne. In het derde nummer kwam hij met drie reisverhalen, onder meer over Trakl en Keats. Voor een komend nummer leverde hij onder meer een smaakmaker in over de dichter Klopstock (1724-1803), en een kort verhaal over Brodsky. Berthold van Maris is wetenschapsjournalist op het gebied van taal en cultuur. Hij schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, nrc Next, Onze Taal, Trouw en de Standaard. Bühne komt met een intrigerend kort verhaal van zijn hand: Cowgirl. Over wat was, en wat had kunnen zijn op het gebied van liefde.

Ezra de Haan op reis: bij het graf van Jane Austen

De auteur Hein Heijnen en de dichter Merik van der Torren zijn voor drie verhalen een samenwerking aangegaan: Heijnen leverde de verhalen, Van der Torren schreef er gedichten bij.
Er zit met andere woorden weer veel in de pen wat nieuwsgierig maakt!Populaire posts