Preview voorjaarsnummer 2021


Met het komende maart/april nummer van Bühne wordt alweer het zevende jaar ingeluid, wat toch voor een papieren tijdschrift een prestatie mag heten. Een aantal auteurs hebben de weg naar Bühne zeker gevonden, waardoor er voor sommigen onder hen sprake is van een bescheiden, doch standvastige continuïteit. Enkele namen zijn Reindert Brongers, Reinold Widemann, Dorian d' Oliveira, Alfred Krans, Hein Heijnen, Noud Bles en Hans Dütting. De vorm van een tijdschrift leent zich immers goed voor losse bijdragen in de vorm van een kort verhaal, een schets of voor poëzie. De stroom kopij is gestaag, de belangstelling blijft onverminderd groot, waardoor een voorschot kan worden genomen op het voorjaarsnummer. Zestien auteurs tekenden alweer hiervoor in, waarbij óók nieuwe namen opvallen als Rozita Franken, Britt Vancayseele, Admira Fazlic en Andreas van Rompaey. 

Van Rozita Franken een kort verhaal rond de vraag of het mogelijk is om een oud leven uit te trekken als een jas....met een spannende ontknoping!
Een boeiend essay van de literatuurwetenschapper Andreas van Rompaey over het leven en werk van Jacques Vogelaar
Britt Vancayseele komt met een spannend, surrealistisch verhaal over verlies en loslaten

Admira Fazlic die eerder in Bühne meewerkte aan het openingsgedicht, komt met een kort verhaal, of het wordt een essay!

Paul Dentz tekende in met een essay over Willem Brakman, Frank Heine komt met een beschouwing rond de vraag of er eigenlijk wel sprake is van vooruitgang als het gaat over mededogen en consumentisme, Noud Bles levert een gedicht, dit net als Emy van Gorkom,  die ook de rubriek Selfie zal verzorgen. Reindert Brongers heeft weer een kort verhaal aangekondigd en ook van Hein Heijnen komen weer bijdragen. Een in memoriam Martin Ros door Perry Pierik samen met Niels Bokhove mag in het komende nummer uiteraard niet ontbreken. Hans Dütting schreef het gedicht 'Vredesduif' - een thema waar we allen midden in de corona-crisis misschien behoefte aan hebben, en ook komt van zijn hand weer een mooi kort verhaal. Het wordt kortom weer een diverse, kleurrijke en gevulde Bühne. Wie niet kan wachten...de andere nummers zijn nog steeds volop in omloop! (MdB)

Reindert Brongers                                                                                                                                       

Emy van Gorkom
Niels Bokhove
Hans Dütting
Paul Dentz
Frank Heine



Een Martin Ros memorial (1937 - 2020)



Hans Sizoo belicht in zijn rubriek Kunst in beeld weer een hedendaagse beeldend kunstenaar en laten we Hans Kooger niet vergeten, van wie er al lang een verhaal in de planning zit. 

(Voor)bestellen kan, ook eerdere nummers en de specials: info@uitgeverijaspekt.nl