Doorgaan naar hoofdcontent

Veelzijdigheid en kleur in tien bewaarnummersBij sommigen zullen de Bühne nummers die vanaf het najaar 2014 verschenen een plaatsje in de boekenkast hebben veroverd, keurig in het gelid op nummer. Vanaf het begin had Bühne diversiteit en veelzijdigheid als streven - een mix van degelijke essays, korte verhalen van zowel beginnende als meer gevestigde auteurs, poëzie die diverse genres representeert - van gelegenheidsgedichten tot het experimentele, van het metafysisische, existentiële tot het lichtvoetiger, sensuelere vers. Zijn de meeste literaire tijdschriften 'dames' en/of 'heren'...Bühne is af en toe ook een schuimer of straatmeid...Kleur is het parool én mensen aangename, soms verrassende leesuurtjes bezorgen.


Bühne is het betere tijdschrift voor de zondagse leesmap


Ieder nummer van rond de 150 pagina's nodigt uit tot bewaren...Niet alles wordt immers meestal in één keer gelezen, soms is het leuk om terug te lezen en ook is het leuk nummers te sparen...Voor 9.95 per halfjaar moet dat toch lukken...


Vanaf 2017 zijn er themanummers van Bühne bijgekomen: auteurs die een oeuvre hebben opgebouwd en zich mede daardoor graag in een special laten presenteren. Intussen verschenen er een Anton Verwey-special, een Roelof Bos/Celeste Lupus special en een Robert Jan Blom editie. Ze worden zelfstandig, naast de gewone nummers gepresenteerd.


 Vanaf het voorjaar van 2017 zijn er goed bezochte, levendige presentaties van Bühne in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Roelof Hartplein. Op deze mooie locatie in Amsterdam Zuid wordt een nieuw Bühne nummer feestelijk ingeluid met auteursoptredens en interviews door Bert van Galen. De registratie van de middagen op facebook wordt gemiddeld door ruim 300 personen bekeken! Inussen kent de live presentatie al 5 edities!

Rond Bühne is kortom altijd iets te doen en levert ieder nummer aangename leesuurtjes op...Het komende najaarsnummer verschijnt medio oktober 2019. (MdB)


In beeld

Positiviteit als boodschap: Irma Lohman en The voice of leadership

Aankondiging en oproep: zondag 14 april presentatie voorjaarsnummer

Bart Haers over nuances in ons historische begrip van bourgeoisie

Paul Dentz over Houellebecq en Contre le Monde...

Een vooruitblik naar het voorjaarsnummer

Enkele auteurs in het derde nummer van Bühne: kleurrijk en betrokken