Preview: het najaarsnummerTerwijl het tiende nummer van Bühne als het ware nog moet landen, staat er alweer een hoop boeiends op rol voor het najaarsnummer, september/oktober. Dorian d'Oliveira, die eerder een interessant essay schreef over Thea von Harbou en de film Metropolis, komt nu met een essay over de film Mädchen in Uniform uit 1931. Pareltjes uit de filmgeschiedenis. Hans Sizoo zal weer een kunstwerk nader toelichten en deze keer heeft Bert van Galen toegezegd de rubriek #Locatie te willen verzorgen. Reinold Widemann heeft iets met graven - in fictieve, of in werkelijk gebeurde verhalen. Deze keer komt hij met een titel die nieuwsgierig maakt: De wever, de ingenieur en het geheim van Goor.


Dorian d'Oliveira
Mädchen in Uniform, orginele poster uit 1931

Bert van Galen 

Reinold Widemann
De journalist  Peter Leemeijer debuteerde eerder in Bühne met het korte verhaal 'Het pakje'. Het smaakte naar meer. In het najaarsnummer opnieuw een verhaal van zijn hand. Een boeiend essay over Heinrich Heine en zijn gedicht 'De Dennenboom' komt van Jeannick Vangansbeke. 


Heinrich Heine
Jan Kleefstra levert in dit nummer een bijdrage met het gedicht 'Het verlegen land'. Voor de degenen die enigszins vertrouwd zijn met de gedichten van Kleefstra weet dat het gaat om geconcentreerde, sensitieve gedichten die de natuur en natuurbeleving centraal stellen. Hans Dütting schreef een lang, episch gedicht over de liefde en Hein Heijnen komt met drie korte schetsen over de condition humaine.

Rechts Hein Heijnen, bij de Bühne presentatie voorjaar 2018

Hans Dütting

Jeannick Vangansbeke

Jan Kleefstra
Ruud Alers zegde toe, evenals Ezra de Haan, pseudoniem van de journalist/schrijver/boekenfanaat/radiomaker Peter de Rijk. Karel Wasch, eerder met essay over Brendan Behan, kondigde aan met een stuk over Dylan Thomas te komen. "Bühne wordt steeds beter", was een recent geluid bij het verschijnen van het tiende nummer. En wie weet is dat wel zo...velen weten Bühne in ieder geval te vinden en waarderen, blijkens de gestage toestroom aan kopij! (MdB)
Peter Leemeijer

Hans Sizoo

Ezra de HaanRuud Alers
Karel WaschPopulaire posts