Binnenkort verschijnt.....Bühne 9 - voor de auteurs



Welke auteur kent de zinsnede niet? "Binnenkort verschijnt..." ...En dan moet er toch nog een hoop gebeuren...! Ook logistiek - drukproefcorrecties, omslagontwerp...aan de kant van de uitgeverij is het soms een logistiek gevecht om voorrang...'ja maar mijn presentatie is....'...U raadt het: Bühne 9 - het najaarsnummer, heeft vertraging opgelopen.

Dit najaar staat Aspekt weer op de boekenbeurs in Antwerpen: dat is één gigantisch boekenfeest in de Expo hallen...een presentatie - met verkoopmogelijkheid - zoals dit helaas in Nederland niet meer is...Wie herinnert zich nog de tweejaarlijkse breed gebrachte perspresentaties...vroeger in de Beurs van Berlage, ook wel in de RAI...waar tout publicerend Nederland op af kwam...óók stagiaires en mensen die in het boekenvak werden opgeleid...Daar kwam een periode Manuscripta voor in de plaats. De filosofie daarachter was dat het gewone leespubliek meer moest participeren in wat er zoal verscheen..een soort Antwerpen expo op kleinere schaal, zonder verkoopmogelijkheid.

De Antwerpse boekenbeurs wordt dit jaar gehouden van 28 oktober tot 11 november. Aspekt wordt in België vertegenwoordigd door Karl Daeseleire. De stand van Aspekt is te vinden onder BOOXXE - stand 301.

Een van de belangrijke redenen voor de vertraging van Bühne 9. Pallets met boeken die naar Antwerpen moeten...auteurs die zich melden 'want ik zit er toch wel bij...?'...'Binnenkort verschijnt'...krijgt haast...want ja...ik wil wel presenteren op de beurs...

Perry Pierik op de beurs met Karl Daeseleire

Pieter Jan Verstraete signeert op de beurs




Eén ding staat in ieder geval vast: geduld wordt beloond. Bühne 9 wordt op 9 december feestelijk gepresenteerd in de OBA Roelof Hartplein Amsterdam...en als het nummer er eenmaal ligt...loop komende weken...dan valt de stress rondom de vraag 'ja maar wanneer verschijnt ie nou?'...helemaal weg! (MdB)

->->->naar de site van de boekenbeurs Antwerpen