Doorgaan naar hoofdcontent

Een opmerkelijk debuut: Peter LeemeijerPeter Leemeijer (1970), is in het dagelijks leven journalist met alweer een lange staat van dienst in de wereld van de media. Hij was ondermeer werkzaam als nieuwslezer, presentator en redacteur voor het ANP, de Wereldomroep en de AVRO. Momenteel beheert hij een nieuwssite voor Amsterdam Zuid, InZuid, en bedenkt hij samen met collega's tvformats.

Een onvermoede kant van hem komt nu naar buiten: in Bühne verschijnt zijn debuut als schrijver van proza met een kort verhaal:

'En de dag was nog wel zo fraai begonnen. Helder weer, niet te warm, er was koffie, een stevig maar niet al te copieus ontbijt en er was frisse moed om aan te vangen met wat die dag moest worden gedaan.'

Zo begint het verhaal Het pakje, dat zich afspeelt in een kleine dorpsgemeenschap. Men beloert elkaar, afwijkend gedrag wordt met argusogen bekeken en ja...als er dan een pakje in bewaring wordt gegeven van een wat meer extraverte buur...

Het is te hopen dat Peter Leemeijer doorgaat met het schrijven van verhalen. Hij liet al weten ambities in die richting te koesteren. In Bühne vooralsnog de primeur! (MdB)

In beeld

Antoine Baars en de moed om kwetsbaar te zijn

Van de redactie: een mooi Bühne jaar

Mooie presentatie van het negende Bühne nummer & vooruitblik

Pieter Jan Verstraete over Otto Weininger

Special: Anton Verhey

Hans van Willigenburg over televisie in de 21e eeuw: iedereen een potentiële talkshowgast