Doorgaan naar hoofdcontent

Een opmerkelijk debuut: Peter LeemeijerPeter Leemeijer (1970), is in het dagelijks leven journalist met alweer een lange staat van dienst in de wereld van de media. Hij was ondermeer werkzaam als nieuwslezer, presentator en redacteur voor het ANP, de Wereldomroep en de AVRO. Momenteel beheert hij een nieuwssite voor Amsterdam Zuid, InZuid, en bedenkt hij samen met collega's tvformats.

Een onvermoede kant van hem komt nu naar buiten: in Bühne verschijnt zijn debuut als schrijver van proza met een kort verhaal:

'En de dag was nog wel zo fraai begonnen. Helder weer, niet te warm, er was koffie, een stevig maar niet al te copieus ontbijt en er was frisse moed om aan te vangen met wat die dag moest worden gedaan.'

Zo begint het verhaal Het pakje, dat zich afspeelt in een kleine dorpsgemeenschap. Men beloert elkaar, afwijkend gedrag wordt met argusogen bekeken en ja...als er dan een pakje in bewaring wordt gegeven van een wat meer extraverte buur...

Het is te hopen dat Peter Leemeijer doorgaat met het schrijven van verhalen. Hij liet al weten ambities in die richting te koesteren. In Bühne vooralsnog de primeur! (MdB)

In beeld

Hélène Jolles over Bussum, 1918 - een miniatuur impressie

Tussen het verhaal en een filosofische denkoefening: schetsen van Myrthe Meester

auteursgalerij najaarsnummer

Leven in een commune in de jaren '80 - Puck van der Land kijkt terug op een emotionele periode in haar leven

Noud Bles over Mozart en de liefde