Doorgaan naar hoofdcontent

Een opmerkelijk debuut: Peter Leemeijer



Peter Leemeijer (1970), is in het dagelijks leven journalist met alweer een lange staat van dienst in de wereld van de media. Hij was ondermeer werkzaam als nieuwslezer, presentator en redacteur voor het ANP, de Wereldomroep en de AVRO. Momenteel beheert hij een nieuwssite voor Amsterdam Zuid, InZuid, en bedenkt hij samen met collega's tvformats.

Een onvermoede kant van hem komt nu naar buiten: in Bühne verschijnt zijn debuut als schrijver van proza met een kort verhaal:

'En de dag was nog wel zo fraai begonnen. Helder weer, niet te warm, er was koffie, een stevig maar niet al te copieus ontbijt en er was frisse moed om aan te vangen met wat die dag moest worden gedaan.'

Zo begint het verhaal Het pakje, dat zich afspeelt in een kleine dorpsgemeenschap. Men beloert elkaar, afwijkend gedrag wordt met argusogen bekeken en ja...als er dan een pakje in bewaring wordt gegeven van een wat meer extraverte buur...

Het is te hopen dat Peter Leemeijer doorgaat met het schrijven van verhalen. Hij liet al weten ambities in die richting te koesteren. In Bühne vooralsnog de primeur! (MdB)





In beeld

Aankondiging en oproep: zondag 14 april presentatie voorjaarsnummer

Reindert Brongers over romantiek op het Franse platteland

Auteurgalerij voorjaarsnummer - alweer nummer 10

Waarom dichten? jongste debutante in Bühne - Puck Pierik

Pablo Neruda: Ode aan de wijn

Bij het tiende nummer van Bühne en vooruitblik: gedichtencyclus van Hans Dütting over schrijven en meer...