Een divers en kleurrijk voorjaarsnummer staat op stapel



Rond de feestdagen en aan het begin van het nieuwe jaar is het goed mijmeren over wat op stapel staat, dit zeker in de boekenwereld - de pennen worden in januari weer geslepen - wat kunnen we verwachten? Wie de facebookpagina van Bühne volgt en deze site heeft al vele namen die intekenden op het komende voorjaarsnummer maart/april 2018 voorbij zien komen. Reindert Brongers, Maran Olthoff, Mathilde Renes, Wieke Mulier, Jan de Rooy, Robbert Jan Swiers, Maria Janssen en Marlène Hommes zijn een aantal onder hen.

Poëzie, het essay en het korte verhaal zijn weer goed vertegenwoordigd in het komende nummer!


Maria Janssen over orkaan Luis op Sint Maarten in 1995

Hans van Willigenburg over ambitie en melancholie

Marlène Hommes over de kracht van de natuur

Robbert Jan Swiers over de dunne scheidslijn tussen werkelijkheid en verbeelding

Selfie door Mathilde Renes

Reindert Brongers met een geëngageerd verhaal over een verpleeghuis

Alfred Krans, Eric Klarenbeek en Paul Dentz laten ook weer van zich horen in het komende nummer, Frank Heine heeft een bijdrage toegezegd, het duo Merik van der Torren/Hein Heine kondigde zich aan voor een verhaal met een begeleidend gedicht. Maarten Barok komt daarnaast met een aantal gedichten. Zoveel auteurs, zoveel toonzettingen: er staat met andere woorden weer een divers en kleurrijk maart/aprilnummer op stapel! (MdB)

Voorbestellen van dit nummer kan via: info@uitgeverijaspekt.nl


Wegens succes geprolongeerd: presentatie van Bühne in de OBA aan het Roelof Hartplein Amsterdam 


De najaarspresentatie in oktober was zo'n succes, dat ook het voorjaarsnummer gepresenteerd zal worden met schrijversoptredens en interviews door Bert van Galen - bekend van AmsterdamFM. Deze presentatie zal plaatsvinden in mei. Gastvrouw in de OBA Roelof Hartplein is locatiemanager Els Hendriks. 







Foto's: najaarspresentatie - Karel Wasch vertelt over 'leugen' en 'waarheid' - en/of 'gelogen waarheid' in biografieën - foto onder: Reinold Widemann leest voor uit 'De reddingswekker'. 

(Vanaf medio maart kunnen auteurs die meedoen met het voorjaarsnummer bij de redactie intekenen voor een optreden. De lengte van tien minuten per bijdrage bleek goed te werken - mede daardoor werd de voorjaarspresentatie afwisselend en zat er vaart in. )