Doorgaan naar hoofdcontent

Met Hans Kooger knarsen door 'nul' en 'leegte'

Hans Kooger over de leegte - is dit huis leeg? Of noemen wij dit leeg bij gebrek aan een betere uitdrukking?


Voor de vaste lezers van Bühne is Hans Kooger geen onbekende: in het tweede nummer - najaar 2015 - maakte vooral het verhaal Plastic indruk met feiten en cijfers over de oceaanvervuiling door het wereldwijde wegwerpgedrag en gebruik van Plastic.

Ook nu weer een bijzonder verhaal van Kooger, bestemd voor het najaarsnummer september/oktober: 'Knarsen door NUL en LEEGTE:

'Jan Nul had al een tijdje in het gezin van Beer en Johan een bijzondere plaats ingenomen. Jan was namelijk op een sombere dag bij Beer binnengestapt, had zich voorgesteld, en daarna geïnformeerd of zij een kamer te huur had. Beer had de boomlange kerel goed aangekeken en ja geknikt. Over de huur en maaltijden werd een afspraak gemaakt. Jan Nul sprak tijdens het ontbijt en het avondeten erg weinig, maar zei wel op een keer dat hij nul kans ook als een kans beschouwde...'

Als deze "vreemde kostganger" plotseling vertrekt, laat hij letterlijk een leegte achter. Maar dat de noties 'nul' en 'leegte' ook iets anders betekenen, komen we later te weten. Een leuk verhaal kortom dat tot nadenken stemt. (MdB)


Een van de verhalenbundels van Hans Kooger: 'Passages'
In beeld

Aankondiging en oproep: zondag 14 april presentatie voorjaarsnummer

Reindert Brongers over romantiek op het Franse platteland

Auteurgalerij voorjaarsnummer - alweer nummer 10

Waarom dichten? jongste debutante in Bühne - Puck Pierik

Pablo Neruda: Ode aan de wijn

Bij het tiende nummer van Bühne en vooruitblik: gedichtencyclus van Hans Dütting over schrijven en meer...