Doorgaan naar hoofdcontent

Hans van Willigenburg over televisie in de 21e eeuw: iedereen een potentiële talkshowgast
Hans van Willigenburg

In het komende nummer van Bühne fileert de dichter/journalist/auteur Hans van Willigenburg in het korte verhaal TV-GEIL wat er met iemand gebeurt als ie wordt uitgenodigd om aan tafel te schuiven bij een van de best bekeken talkshows van dit moment. We hoeven niet lang te zoeken bij welke...

'Het kon haast niet anders of hij, De Ronde, zou na de opname tot een begerenswaardige elite van gezichten gaan behoren die een hoger prijskaartje aan zich had hangen, voorgoed "bekend van tv" was en, daarmee, aantoonbaar de druk van camera's had kunnen weerstaan, waar miljarden mensen dagelijks van droomden om aan te worden blootgesteld, wat ze ertoe verleidde om, bij wijze van surrogaat, dan maar rond te gaan hangen op sociale media'.

De huidige tijdgeest in een notendop: iedereen is een potentiële talkshowgast en bij uitblijven hiervan, maakt ieder van zichzelf op sociale media een middelpunt. We creëren daarmee ieder ons eigen personage. Van Willigenburg mag graag observeren: in 2011 verscheen van hem Dit is NL - een verslag van zijn bevindingen onderweg door Nederland.Hans van Willigenburg publiceerde drie dichtbundels en wordt "gebloemleesd" door o.m. Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn boekbesprekingen die getuigen van een mix van professionaliteit en leesproeven vanuit persoonlijke fascinaties zijn te vinden op The Post Online. (MdB)
In beeld

Tussen het verhaal en een filosofische denkoefening: schetsen van Myrthe Meester

Noud Bles over Mozart en de liefde

Een opmerkelijk debuut: Peter Leemeijer

Presentatie voorjaarsnummer op 13 mei: boeiend, ontroerend en geanimeerd

Waarom dichten? jongste debutante in Bühne - Puck Pierik

Selfie door Mathilde Renes