Bühne 3 weer boordevol literatuur en cultuur



Het voorlopige omslagontwerp voor Bühne 3 door Mark Heuveling. Met wat aanpassingen zou deze het zomaar kunnen worden! Want Bühne gaat weer door: bijna 150 pagina's literatuur en cultuur in het september/oktobernummer.

Dat verdient weleens een pluim, want het boekenvak heeft alweer ruim acht jaar met forse tegenwind te maken. De malaise in de boekenwereld - omrollende boekhandels, problemen binnen krantenredacties en wegvallende subsidiestromen voor culturele programma's bij allerlei omroepen - geeft een kettingreactie die uiteraard voor niemand uitgezonderd gevolgen heeft in de wereld van het lezen en schrijven. Iedereen moet het kort gezegd met minder geld doen.

Als de jaarlijkse lancering van het boekenseizoen door de CPNB een impressie geeft van het veranderende boekenklimaat -  van een levendige bijenkorf waar voor professionals uit alle geledingen iets te halen viel, naar een soort "Febo" formule -  dan geven onderstaande foto's een beeld.




Foto's van boven naar beneden: de vroegere Vers voor de Pers (professionals), de publieksmanifestatie mét entreegeld Manuscripta, de huidige "Boekenuitmarkt".

Ruim 15 literaire uitgeverijen bedanken dit jaar voor de eer. De geschiedenis heeft geleerd dat er dan tóch ook weer creativiteit tot bloei komt, zoals het Bühne- initiatief.