Mooie presentatie van het negende Bühne nummer & vooruitblikHet kan de vaste volgers van Bühne op facebook niet zijn ontgaan: de presentatie van het negende nummer van Bühne in de OBA aan het Roelof Hartplein was een groot succes. De presentatie werd verzorgd door Bert van Galen, een vertrouwde stem bij AmsterdamFM. Er werden verhalen voorgelezen, gedichten voorgedragen en ook spraken sommigen over drijfveren, leven, werk en over wat nog in de pen zit. Het was alweer de derde keer dat een Bühne nummer in de OBA feestelijk ten doop werd gehouden.

Aardig aan de middagen is dat de gewone bezoekers in- en uit blijven lopen...ze luisteren mee... sommigen gaan verder met hun eigen plan. Dat brengt een levendige sfeer.

Reinold Widemann over Thomas Bernhard

Peter Leemeijer leest voor uit 'Het pakje'

Pauze - Noud Bles in gesprek met Bert van Galen en Peter Leemeijer

Jan Kleefstra las voor uit zijn gedichten - een meditatieve belevenis

Dorian d'Oliveira over Thea von Harbou en de Duitse expressionistische filmEen video opname van de middag is te zien via de facebookpagina van BühneVooruitblik naar het voorjaarsnummer


De Bühne redactie verwelkomt Ilona Verhoeven en Joost van Santen


Ilona Verhoeven is behalve veel meer kunsthistorica. Van haar verscheen recent In het licht dat gaat over beeld en verhaal...De Amsterdamse beeldend kunstenaar Joost van Santen wordt volgend jaar 90 jaar oud. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre op zijn naam. Wie bijvoorbeeld reist op station Amersfoort kan niet heen om het glasraam dat hij speciaal  ontwierp voor dit station. In het voorjaarsnummer een interview met hem door Margreet den Buurman. Het interview wordt begeleid door een bijzondere herinnering van Jan de Rooy aan verzetsheldin en auteur Wiesje van Santen, zijn zus.

Hans van Willigenburg komt weer met gedichten, Rense Sinkgraven, een bekende naam in Bühne is Alfred Krans - van zijn hand een essay - Marlène Hommes tekende in voor gedichten, Annabel Junge komt met een essay over Nelly Bly en nieuw is Hans Sizoo over beeldende kunst, Kunst in beeld. Noemen wij nog Antoine Baars, Maria Janssen, Hélène Jolles en we weten dat het tiende nummer van Bühne weer mooi gaat worden. (MdB)

Populaire posts