Hans Sizoo over Jörg ReméBühne heeft vanaf het eerste nummer twee vaste rubrieken, #Selfie en #Locatie. Het is leuk te zien hoe ieder steeds weer een bijzondere invulling geeft: in het voorjaarsnummer blijft Frank Heine dicht bij huis onder het motto "Locatie is daar, waar je bent en waar je je goed voelt"...en Ilona Verhoeven ziet zichzelf graag slenteren in de straten van Berlijn. Hans Sizoo voegt hier vanaf nummer 10 een rubriek aan toe: Kunst in beeld. Sizoo is kunsthistoricus, die al vele publicaties over, en rondom beeldend kunstenaars op zijn naam heeft staan, dit regelmatig samen met anderen.


Hans Sizoo

De beeldend kunstenaar Jörg Remé, (Danzig, 1941), is de eerste van wie  Sizoo werk onder de aandacht brengt. In een sensitief portret bij het kunstwerk 'Kwetsbaar' schetst Sizoo de achterliggende motieven en drijfveren van Remé. Dat is zeker boeiend voor de geïnteresseerde.


Jörg Remé - tekening olieverf/papier coll. Kunstenaar
Jörg Remé studeerde in zijn jonge jaren aan de kunstacademie in Neurenberg, en later had hij vormende jaren aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam. Zijn werk onderging invloeden uit Italië/Venetië en wordt overal in Europa aangekocht. In Nederland is zijn werk onder meer te vinden in museum Boijmans Van Beuningen en in het Stedelijk museum Amsterdam.
Jörg Remé tekening olieverf/papier coll. Kunstenaar


De rubriek Kunst in beeld is een verrijking van het aanbod in Bühne! (MdB)


Jörg Remé

Een van de vele publicaties van Hans Sizoo


Populaire posts