Een jaar met stil geruis: Bühne is klaar voor 2021!




  

We zijn er door overvallen geweest. Wat begon als "nieuws over een vreemd, nieuw virus" ergens ver weg in China, verspreidde zich in rap tempo als een olievlek. Eerst in Azië, toen was Italië aan de beurt - waar de algemene situatie in rap tempo huiveringwekkende proporties kreeg, dit net als niet veel later Spanje, dat ook zwaar werd getroffen. Toen kwam Nederland. Wat eind februari begon als een dringend advies geen handen meer te schudden en ze ook goed te wassen en ontsmetten, werd halverwege maart een totale lockdown van het openbare leven. Surrealistisch waren borden in parken waarop stond 'dat er werd gehandhaafd en dat het verboden was om...' de lege winkelstraten, de pleinen waar de duiven weer vrij spel hadden. Spitsuur toestanden in bossen en natuurparken, massaal werd er omgeschakeld naar fietsen als uitje. Dagelijks leven we sindsdien als het ware parallel: enerzijds gaat ieders leven door. Online vergaderingen en lessen, familieleven en creatieve oplossingen voor afspraken met vrienden en kennissen. Daarnaast houden we consequent de situatie in de gaten met de nieuwe ge- en verboden. De komst van een vaccin, tezamen met meer kennis over het virus en betere behandelmethoden, biedt gelukkig perspectief op betere tijden. 





Bühne verscheen intussen man- en vrouwmoedig met een 'Noud Bles special' dit voorjaar én het gewone voorjaarsnummer. Wat werd gepresenteerd als een opschorten van de geliefde live presentaties werd helaas een hernieuwd afstel in het najaar. 

Als er één functie is van literatuur, dan is het wel de wereld vastleggen in woorden, betekenis geven ook aan die wereld in woorden. Dat maakt dat de pennen in beweging bleven en blijven. Daarom op deze plaats nogmaals het gedicht van Noud Bles, geschreven midden in de lockdown dit voorjaar.



En zo verschenen er recent ook weer een najaarsnummer én een Jan de Rooy editie. Voor het voorjaarsnummer maart/april 2021 kunnen we alweer vooruitblikken naar een nummer vol boeiende en diverse bijdragen. Bühne is er klaar voor in 2021! De redactie wens de auteurs van- en voor Bühne en de lezers fijne dagen! (MdB)



Bestellen kan altijd: info@uitgeverijaspekt.nl





Met de Jan de Rooy-editie kan deze kerstperiode niet eenzaam zijn!