Vijfentwintig jaar Aspekt in het najaar: Bühne besteedt er aandacht aan...

Een van de eerste bundels van Aspekt in 1996

Het mag een wonder heten, zeker in deze tijden, maar als we overeind blijven bestaat de kleine, zelfstandige uitgeverij Aspekt komend najaar vijfentwintig jaar. Begonnen in 1995 met een kleine aanbieding, is de uitgeverij uitgegroeid tot een van de belangrijkste (historische, non-fictie) uitgeverijen op het gebied van de twee wereldoorlogen in de twintigste eeuw. Daarnaast vonden vele beginnende en meer ervaren auteurs met een of meerdere publicaties een plek bij Aspekt. Deo Volente wordt in het najaarsnummer plaats ingeruimd voor dit bijzondere jubileum.

Perry Pierik in 2006 bij zijn schilderijen

Bij de viering van vijftien jaar Aspekt in Slot Zeist met een expositie

Schetsen van Perry Pierik


Het zal niet iedereen bekend zijn, maar uitgever/directeur van Aspekt Perry Pierik schildert en tekent graag als daar gelegenheid voor is. Het vijftientienjarig bestaan van Aspekt in 2010 werd zelfs gevierd met een expositie van eigen werk...

Martin Ros die Aspekt in de eerste jaren ondersteunde

Op de beurs

Buffelen...binnengekomen boeken - 2006


Op de beurs in Antwerpen

De eerste jaren waren samen met Martin Ros, die de nodige roering wist te genereren. Zaken in het uitgeefbedrijf werden grotendeels  nog gedaan via de telefoon en fax of via het ouderwetse briefpapier. Verder was het veel, en veel buffelen met af en toe bijzondere publieksevenementen. Dozen in- en uitladen, Achter een stand op een beurs publiek voorbij zien trekken, kop van jut zijn als verkoop tegenvalt of bij een tegenvallende recensie - uitgever zijn is een apart vak, maar vooral een mensenmensen-vak.

Een bijdrage aan de bijzondere Bühne leveren o.m. Wim Zaal - een auteur van het eerste uur - Margreet den Buurman met haar allereerste verhaal voor Aspekt in 1996 - Sylvia Kamerbeek - die alweer bijna twintig jaar aan Aspekt verbonden is - Henk Vaessen met een korte sfeerimpressie.

Verdere toezeggingen voor bijdragen komen van Dorian d'Oliveira, Ries Roowaan, Bert van Galen, Jeannick Vangansbeke, Reinold Widemann en Ezra de Haan. Live goes on tenslotte, Aspekt is een levende ader voor allerlei verhalen! (MdB)