Bühne: een kleurrijk en betrokken podium - terugblik bij het komende nummer



Nummer elf van Bühne - het komende september/oktobernummer - gaat bijna in de maak. De kopij is verzameld, de meeste auteurs die aan dit nummer meewerken kunnen nauwelijks wachten. Toch duurt het meestal nog even: we plannen rond half oktober verschijnen. Leuk dan ook om even terug te kijken naar de tien voorgaande nummers, vanaf najaar 2014.


Zit u al ergens tussen? Vanaf het begin wordt het signatuur van Bühne gekenmerkt door een podium te bieden aan beginnende en meer ervaren auteurs. Van sommigen verscheen juist hun eerste boek - roman/bundel essays/gedichten - anderen hebben al een oeuvre opgebouwd. Ook zijn er auteurs die hun pen juist voor Bühne slijpen, zonder verdere publicatiedrang. Het maakt dat het tijdschrift, dat gemiddeld uit rond de 145 pagina's per nummer omvat, leuk is om te lezen. Dat staat tenminste in de meeste recensies. Leuk en afwisselend zijn de meest gehoorde kwalificaties. Ook wordt het aantrekkelijke uiterlijk regelmatig genoemd en dat is ook zo. Ieder nummer kan ook later nog eens ter hand worden genomen.




Vele auteurs hebben zich al in Bühne gepresenteerd, sommigen onder hen met enige regelmaat...want het is natuurlijk een leuk podium voor velen...Sterker nog: het voorjaarsnummer 2020 begint ook alweer aardig te lopen met kopij...

"Een nummer om te lezen en herlezen van hoge kwaliteit" - aldus Karel Wasch voor de site
leestafel.info.nl 

En dat is precies de bedoeling! (MdB)


Reacties