Veelzijdigheid en kleur in tien bewaarnummers



Bij sommigen zullen de Bühne nummers die vanaf het najaar 2014 verschenen een plaatsje in de boekenkast hebben veroverd, keurig in het gelid op nummer. Vanaf het begin had Bühne diversiteit en veelzijdigheid als streven - een mix van degelijke essays, korte verhalen van zowel beginnende als meer gevestigde auteurs, poëzie die diverse genres representeert - van gelegenheidsgedichten tot het experimentele, van het metafysisische, existentiële tot het lichtvoetiger, sensuelere vers. Zijn de meeste literaire tijdschriften 'dames' en/of 'heren'...Bühne is af en toe ook een schuimer of straatmeid...Kleur is het parool én mensen aangename, soms verrassende leesuurtjes bezorgen.


Bühne is het betere tijdschrift voor de zondagse leesmap


Ieder nummer van rond de 150 pagina's nodigt uit tot bewaren...Niet alles wordt immers meestal in één keer gelezen, soms is het leuk om terug te lezen en ook is het leuk nummers te sparen...Voor 9.95 per halfjaar moet dat toch lukken...



Celeste Lupus special



Vanaf 2017 zijn er themanummers van Bühne bijgekomen: auteurs die een oeuvre hebben opgebouwd en zich mede daardoor graag in een special laten presenteren. Intussen verschenen er een Anton Verwey-special, een Roelof Bos/Celeste Lupus special en een Robert Jan Blom editie. Ook is er in het voorjaar van 2020 een Noud Bles special aan deze reeks toegevoegd.  Ze worden zelfstandig, naast de gewone nummers gepresenteerd.


Noud Bles special 



Frank Heine leest voor - presentatie: Bert van Galen

Peter Leemeijer debuteerde als verhalenverteller in Bühne


Maran Olthoff over Roald Dahl en haar persoonlijke herinneringen aan hem

Mathilde Renes vertelt over haar getekende dagboek


Hans van Willigenburg draagt een aantal gedichten voor


Tekening: Mathilde Renes




Vanaf het voorjaar van 2017 zijn er goed bezochte, levendige presentaties van Bühne in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Roelof Hartplein. Op deze mooie locatie in Amsterdam Zuid wordt een nieuw Bühne nummer feestelijk ingeluid met auteursoptredens en interviews door Bert van Galen. De registratie van de middagen op facebook wordt gemiddeld door ruim 300 personen bekeken! Inussen kent de live presentatie al 6 edities!

Rond Bühne is kortom altijd iets te doen en levert ieder nummer aangename leesuurtjes op... (MdB)

Bestellen kan: info@uitgeverijaspekt.nl