De getekende wereld van Mathilde Renes



Beeldend kunstenaar/historica Mathilde Renes tekent al vanaf 1997 dagelijks haar leven. Al twintig jaar tekent ze iedere dag een gebeurtenis van de dag daarvoor. De tekeningen zijn vaak geestig, soms droevig - we leven mee met het overlijden van dierbare huisdieren - af en toe ernstig of tot nadenken stemmend.


Maar niet alleen haar dagboek houdt Mathilde bij, ook borduurt ze - vaak óók met haar leven als onderwerp - en maakt ze groter werk. Voor het komende voorjaarsnummer van Bühne heeft ze een getekend Selfie toegezegd, en daar is de redactie blij mee.

Wat maakt de dagboektekeningen interessant voor anderen - is een vraag die toch opkomt. Net als bij tekst: wat maakt een persoonlijk dagboek voor anderen boeiend om te lezen? De tekeningen van Mathilde stijgen uit boven het particuliere doordat met een scherp oog juist het alledaagse wordt vastgelegd, een herkenbare alledaagsheid, waardoor de gebeurtenissen doordat ze zijn vastgelegd iets bijzonders krijgen.


Om twintig jaar dagboektekenen te vieren verschijnt er in december een bijzondere boekuitgave: een selectie van de tekeningen - zie foto boven: een mooi vormgegeven uitgave staat op stapel. (MdB) Intekenen kan: zie de site van Mathilde Renes voor contact:

->->-> naar info op de website van Mathilde Renes