Monique Koopmans over het gevonden geluk bij Ponto Final

 


Deze week een #Locatie met een wijze levensles. Het geluk wordt vaak gevonden in de kleine momenten in het leven. Monique heeft dit moment gevonden in het prachtige Portugal, bij een klein restaurant aan de oever van de Taag. 

Wij Nederlanders groeien daar nauwelijks mee op. Wij draven maar door. Ponto Final heeft me geleerd om veel vaker deze keus te maken. Tijd nemen voor de werkelijk waardevolle momenten in het leven..."In april van dat jaar begonnen we aan onze eerste verkennende reis naar het hart van Portugal.
Vanuit onze uitvalsbasis Montijo (20 minuten met de veerboot verwijderd van Lissabon) zijn we de hoofdstad gaan verkennen. Het gloednieuwe gehuurde Fiatje 500 loodste ons behendig door de drukke stad. Ik ben geen stadmens, maar Lissabon, waar het leven in het oude centrum allesbehalve gejaagd is, is echt heerlijk voor een paar dagen. De stad, gebouwd op zeven heuvels, ligt ook nog eens aan de Taag…wat wil ik nog meer.
Lissabon is, naast de ferry’s, door middel van twee bruggen verbonden met de andere oever. We namen de rode Ponte 25 de Abril naar Almada. Daar waakt Cristo Rei, het welbekende beeld van Christus, op zijn enorme sokkel (de informatie daaromtrent is niet eenduidig) over de stad. Na de hectiek van het drukke stadsverkeer is de omgeving van het beeld een oase. We parkeerden ons Fiatje en gingen aan de wandel, op zoek naar de oever van de Taag."Een stuk wat eindigt met een zucht van opluchting en geluk. Willen we dat allemaal niet ervaren dat gevoel?

 (EL)


Reacties

Populaire posts