Presentatie voorjaarsnummer uitgesteld, maar geen afstel

Presentatie oktober 2019 met Jan Kleefstra, Kees Godefrooij, Ezra de Haan, Karel Wasch, Maria Janssen e.v.a.

Vanaf de tweede jaargang van Bühne in 2016 vinden er in de OBA - bibliotheek Amsterdam - aan het Roelof Hartplein twee keer per jaar geanimeerde presentaties plaats met interviews en schrijversoptredens. Het zijn onder de Bühne-auteurs geliefde evenementen. Men kan kennismaken en elkaar groeten en de bijdragen zijn van een goed niveau. Het is bovendien leuk om iets van je werk te laten horen. Een meerwaarde biedt livestream van facebook, want niet iedere auteur komt uit de omgeving van Amsterdam. Het thuisfront kan live meekijken en daar wordt zeker gebruik van gemaakt! De video opname later trekt nog eens ongeveer 100 bezoekers. Soms meer. Het evenement heeft dus zeker uitstraling!

Karel Wasch in de OBA

Goede opkomst en geïnteresseerd publiek - presentatie najaarsnummer 2017




Menig Bühne nummer werd in de OBA gepresenteerd

Reindert Brongers leest uit een van zijn verhalen

Noud Bles in gesprek met Bert van Galen en Peter Leemeijer - presentatie Bühne voorjaar 2019

De middagen zijn vooral zo geanimeerd door de gastheer Bert van Galen. Bekend van AmsterdamFM : een ervaren radiojournalist die in korte interviews het beste in iemand naar boven weet te brengen. Belangstellend, inhoudelijk geïnteresseerd. Met een goed gevoel voor wat mensen boeit. Margreet den Buurman, redacteur voor Bühne, is standby. 

Door de Corona-virus pandemie schaart Bühne zich ook achter de 'helaasheid der dingen'- want de geplande presentatie op zondag 26 april kan niet doorgaan..die datum valt namelijk nog in de quarantaine-periode.

Wat we gaan doen is zien of we een extra tintje aan de najaarspresentatie kunnen geven. Auteurs die zich hadden aangemeld voor de voorjaarspresentatie schuiven als het ware door naar het najaar voor een verhaal of inleiding. 



Margreet den Buurman en Bert van Galen verzorgen de middag